تنظیم بودجه عروسی
پول ممکن است عشق را برای شما نخرد، اما بخش مهمی از خرید، اجاره و رزرو تمام مواردی است که برای برگزاری مراسم عروسی خود نیاز دارید. آگاهی از بودجهای که در اختیار دارید و تصمیمگیری درباره نحوه خرج کردن آن، گامهای اولیه و مهمی هستند که باید پیش از امضای هر قرارداد با تشریفات عروسی، انتخاب دکوراسیون یا رزرو لباس عروس طراحان انجام شوند.
اگر آن قدر خوششانس هستید که بودجه برای شما دغدغه بزرگی نیست، پس آزادانه رؤیاپردازی کنید! اما در غیر این صورت، بودجه باید یکی از اولین موضوعاتی باشد که یک زوج هنگام نشستن و برنامهریزی برای روز بزرگ خود به آن میپردازند. بودجه تأثیر زیادی بر بسیاری از تصمیمات اساسی دارد، بنابراین باید در اولویت قرار گیرد.
پیش از آنکه شروع به خرج کردن کنید، با شریک زندگی خود فهرستی از اولویتهای اصلی تهیه کنید تا در مواقعی که تصمیمگیری دشوار میشود، به آن رجوع کنید مثلاً وقتی متوجه میشوید بودجهتان برای یک عروسی لوکس مجلل کافی نیست، یا اینکه ممکن است برای جلوگیری از بدهی بیشتر، مجبور شوید ماهعسل خود را به تعویق بیندازید.
بهتر است مسائل احتمالی مربوط به بودجه را از همان ابتدا و بهطور مستقیم بررسی کنید. اگر اولویتهای یکدیگر را درک کنید، میتوان راحتتر روی چیزهایی که اهمیت کمتری برای هر دو نفر دارند، سازش کرد. حتی اگر فکر میکنید نیازی به بودجهبندی ندارید، داشتن یک تخمین کلی باعث شروع گفتگوهای مفید و جلوگیری از اختلافات در آینده خواهد شد.
در ادامه، هشت نکته تأییدشده توسط متخصصان برای ایجاد یک بودجه واقعبینانه برای عروسی آورده شده است.
بررسی منابع مالی موجود
برنامهریزان عروسی و متخصصان در تشریفات مجالس توصیه میکنند که برای تأمین هزینههای عروسی از گرفتن وام یا برداشت از حسابهای بازنشستگی خودداری کنید، زیرا کارمزدها، بهره و عواقب مالیاتی میتوانند در بلندمدت به وضعیت مالی شما آسیب برسانند. ابتدا میزان نقدینگی در دسترس خود را در نظر بگیرید،با در نظر گرفتن سایر هزینههای بزرگی که در آینده پیش رو دارید و سپس در صورت نیاز به روشهای تکمیلی برای تأمین بودجه فکر کنید.
بیشتر افراد باید ایدهای کلی از میزان توانایی مالی خود برای عروسی داشته باشند، پیش از آنکه اقدامات بعدی را انجام دهند. اکثر زوجها باید ابتدا بودجه خود (یا حداقل یک برآورد کلی) را مشخص کنند و سپس تصویر کلی عروسی را شکل دهند.
برای شروع، ارزیابی کنید که شما و شریک زندگیتان چقدر از پسانداز شخصی یا مشترکتان را میتوانید بدون دغدغه اختصاص دهید. سپس، وضعیت مالی خود را به دقت بررسی کرده و یک برنامه واقعبینانه برای میزان پساندازی که میتوانید از حقوق هر کدام کنار بگذارید، تنظیم کنید.
مشخص کنید چه کسی و چه مقدار کمک خواهد کرد
اگرچه صحبت درباره مسائل مالی با اعضای خانواده ممکن است کمی ناخوشایند باشد، اما درک روشن از اینکه چه کسی قصد کمک به بودجه عروسی را دارد و چه مقدار مایل به پرداخت است، بخش مهمی از محاسبه هزینههای نهایی شماست. چه والدینتان یک حساب پسانداز ششرقمی برای این مراسم کنار گذاشته باشند، چه خاله یا عمهتان بخواهد قسمتی از هزینه عروسی را تقبل کند، این کمکها تأثیر مستقیمی بر بودجه نهایی شما خواهد داشت.
این گفتگو باید شامل تعیین حد و مرزهای مشخصی برای نحوه تصمیمگیری نیز باشد. به همان اندازه که کمک مالی اعضای خانواده به بودجه عروسی مهم است، باید این سؤال را نیز در نظر گرفت که آیا اگر خانواده در تأمین هزینهها مشارکت کنند، حق اظهارنظر در تصمیمگیریها را خواهند داشت؟ این مسئله اغلب نادیده گرفته میشود و میتواند در آینده باعث اختلاف نظر شود.
درباره چشمانداز خود صحبت کنید
پس از اینکه ایدهای کلی از میزان بودجه خود پیدا کردید، با شریک زندگیتان بنشینید و یک چشمانداز مشترک ایجاد کنید که در چارچوب این بودجه قرار بگیرد. جزئیات روز عروسی ممکن است در طول فرایند برنامهریزی تغییر کنند، شاید به جای یک باغ تالار مجلل، یک رستوران را انتخاب کنید، یا به جای گلهای وارداتی، سراغ گلهای فصلی محلی بروید یا منوی اقتصادی تری برای شام انتخاب کنید، اما باید درباره تجربه کلی مراسم به توافق برسید.
آیا یک جشن بزرگ میخواهید؟ یا مراسمی کوچک و صمیمی؟ دوست دارید در یک عمارت کوچک با مهمانان کمتر اما در شهر عروسی را برگزار کنید، یا مایلید در باغ تالارهای اطراف تهران و تعداد بیشتری مهمان عروسی را برگزار کنید، بودجه بسیاری از تصمیمات اولیه را هدایت خواهد کرد.
فهرست مهمانان خود را بررسی کنید
بودجه و فهرست مهمانان معمولاً بر یکدیگر تأثیر میگذارند: هرچه افراد بیشتری را دعوت کنید، حتی یک عروسی ساده نیز با افزایش هزینهها روبهرو خواهد شد.
با توجه به اینکه غذا و نوشیدنی بخش بزرگی از بودجه را تشکیل میدهد، هرچه تعداد مهمانان بیشتر باشد، این هزینه نیز بالاتر خواهد رفت. همچنین، عروسیهای بزرگتر به تعداد بیشتری میز نیاز دارند، که به معنای افزایش هزینههای رومیزی، ظروف پذیرایی، تزئینات و سایر جزئیات است.
با این حال، اگر بودجه شما زیاد اما فهرست مهمانان کوچک است، باید تصمیم بگیرید که آیا میخواهید تجربهای لوکستر داشته باشید یا هزینههای اضافی را پسانداز کنید.
یک عروسی کوچک همیشه به معنای هزینه کمتر نیست، اما تعداد کمتر مهمانان میتواند این امکان را فراهم کند که به جای کمیت، روی کیفیت آیتمها تمرکز کنید.
برنامهای برای هزینهها تنظیم کنید
با در نظر گرفتن فضای کلی عروسی، انتخاب باغ تالار و تعداد مهمانان، میتوانید بودجه خود را به یک برنامه هزینه تبدیل کنید، مرحلهای ضروری که به شما کمک میکند پرداختهای خود را اولویتبندی کنید.
بودجه، مقدار کلی پولی است که برای عروسی در نظر گرفتهاید. اما یک برنامه هزینه، نحوه تقسیم این بودجه بین بخشهای مختلف مراسم را مشخص میکند. در این برنامه، باید از پیش تعیین کنید که چه مقدار از بودجه را به هر بخش اختصاص میدهید، مکان برگزاری، لباس، گلآرایی و دکور، سرگرمی، حملونقل، آرایش و مدل مو.
در این مرحله، یک برنامهریز حرفهای میتواند به شما کمک کند تا برآوردی از هزینههای هر بخش داشته باشید و این باعث میشود ببینید تا چه حد میتوانید ایدههای خود را عملی کنید. بیشتر افراد در ابتدا نمیدانند که پول خود را کجا متمرکز کنند و چقدر باید برای هر بخش هزینه کنند. داشتن یک برنامهریز خوب در این مرحله بسیار مهم است! همچنین، باید مشخص کنید که بودجه عروسی شامل چه چیزهایی میشود آیا فقط برای روز عروسی است؟ آیا ماهعسل هم بخشی از این بودجه است؟ شام شب قبل از مراسم چطور؟
ایجاد یک دید کلی از هزینهها، به شما کمک میکند متوجه شوید که افزایش هزینه در یک بخش چگونه سایر قسمتهای برنامه را تحت تأثیر قرار میدهد. به مشتریان خود توصیه میکند که تقریباً یک سوم بودجه را برای غذا و نوشیدنی، یک سوم را برای دکور و تزئینات و یک سوم دیگر را برای عکاسی، خدمات برنامهریزی و سایر تأمینکنندگان در نظر بگیرند.
برنامه هزینه به شما اجازه میدهد این سؤال را بپرسید: آیا انتخاب این تأمینکننده در محدوده بودجه من قرار میگیرد؟ یا بیش از حد از بودجه کلی من خرج خواهد شد؟
نحوه پیگیری پرداختها و مانده حساب را مشخص کنید
حالا که بودجه کلی خود را تعیین کردهاید و آن را بین بخشهای مختلف مراسم تقسیم کردهاید، مهم است که برنامهای برای پیگیری هزینهها و پرداختها داشته باشید.
برای بیشتر زوجها، استفاده از یک صفحهگسترده (اکسل یا گوگلشیت) بهترین گزینه است، زیرا به راحتی میتوانند میزان پول پرداخت شده و مبلغ باقیمانده را در یک نگاه مشاهده کنند. اگر با یک برنامهریز عروسی همکاری میکنید، ممکن است او این جدول را برای شما تهیه کند.
تنظیم برنامه هزینهها بر اساس اولویتهای جدید
حتی اگر بودجه شما انعطافپذیر نباشد، میتوانید برنامه هزینههای خود را تنظیم کنید تا هزینههای جدید، مانند صندلیهای لوکستر برای مراسم یا یک تور عروس خاص که واقعاً دوست دارید، در آن جا بگیرد.
مقدار هزینهای که در بخشهای مختلف خرج میکنید ممکن است تغییر کند، اما بودجه کلی میتواند ثابت بماند.همچنین، برنامهریز عروسی شما که ارتباط مستمری با تشریفات مجالس شما دارد کمک میکند تا اطمینان حاصل شود که هزینههای در نظر گرفته شده همچنان در محدوده بودجه باقی میمانند.
این کار را به تعویق نیندازید
بسیاری از زوجها صحبت درباره مسائل مالی را کسل کننده ترین بخش برنامهریزی عروسی میبینند، اما بسیار مهم است که هزینهها و اولویتهای عروسی خود را از همان ابتدای فرایند برنامهریزی مورد بحث قرار دهید.
امور مالی میتوانند پیچیده باشند. اما هرچه زودتر به آن پرداخته شود، بهتر است.
سعی کنید تا جایی که میتوانید عدماطمینانها را روشن کنید تا هر دو نفر شما بتوانید برنامهریزی عروسی را با درک مشترک شروع کنید. قطعاً در طول فرایند برنامهریزی، نیاز به سازشها و تصمیمات سخت خواهید داشت. با صحبت کردن در این زمینه از ابتدا، احتمالاً میتوانید از بروز مشکلات بزرگتر جلوگیری کنید، زمانی که یکی از شما دل به یک مکان خاص، لباس یا عکاس خاص بسته است، احساسات میتوانند این گفتگوها را سختتر کنند.
منبع: brides