مراسم عروسی سرشار از سنت‌ها و آداب و رسومی است که در فرهنگ‌ها، مذاهب و مناطق مختلف به‌طور چشمگیری متفاوت است. این آداب و رسوم اغلب سرشار از معانی و نمادین بوده که برای احترام به میراث، اعتقادات و ارزش‌های زوجین به کار گرفته می‌شوند. در قسمت دوم این مقاله هم به بررسی رایج‌ترین و مهم‌ترین آداب و رسوم مراسم عروسی در سراسر جهان و همچنین کشورمان ایران می‌پردازیم:

13. آیین نان

آداب و رسوم مراسم عروسی که شامل نان می‌شود در بسیاری از فرهنگ‌ها رایج و اغلب نمادی از رفاه زوجین است، والدین یا مهمانان یک قرص نان خاص به زوجین هدیه می‌دهند تا به امید اینکه هرگز گرسنه نمانند. آیین نان همراه با آیین نمک  و شراب که در مقاله قبلی ذکر شد، می تواند فضایی با تم غذا در مراسم شما ایجاد کند. فرد اجرا کننده مراسم دعایی سنتی با این مضمون می‌خواند: تا این خانه هرگز گرسنگی را نبیند. نمک، تا زندگی همیشه طعم داشته باشد و شراب، تا شادی و رفاه برای همیشه حاکم باشد.

14. آیین کاشت درخت

کاشتن درخت، یک آیین باستانی با اصالت‌هایی در بسیاری از فرهنگ‌ها، ازدواج در خانه یا نزدیک به خانه را دلپذیرتر می‌کند، اما برخی از مکان‌های برگزاری عروسی نیز آن را می‌پذیرند، بنابراین بهانه خوبی برای بازگشت به محل برگزاری با هر سالگرد ازدواجتان می‌شود. در طول مراسم، زوجین با هم درختی می‌کارند که نماد رابطه آن‌ها است، رابطه‌ای که قرار است ریشه بدواند، رشد کند و شکوفا شود. برای این کار هیچ قانون سخت و سریعی وجود ندارد، یک بوته رز یا نوع دیگری از گیاه نیز به خوبی کار می‌کند. همچنین می‌توانید از خاک خانه‌های خانوادگی یا کشورهای خودتان استفاده کنید و از خانواده و دوستان بخواهید که در این کار مشارکت کنند. این یک سنت قشنگ است که فارغ از اینکه اهل کجا هستید و چه اعتقادی دارید می‌تواند برای تمام زوجین یک مراسم به یاد ماندنی و زیبا باشد.

15. تونل افتخار

این رسم به طور خاص یک آیین مراسم نیست، زیرا به طور سنتی بعد از پایان مراسم اجرا می‌شود، اما، مطمئناً شما مختارید که در صورت تمایل آن را در ابتدای مراسم خود بگنجانید! این رسم به طور معمول شامل گروهی از حلقه اجتماعی زوجین، دوستان یک تیم ورزشی، محل کار یا واحد نظامی است که چیزی را بالا می‌برند تا برای عبور زوجین سایبانی ایجاد کنند، ما در تونل‌های افتخار عروسی شاهد استفاده از هر چیزی از چوب‌های هاکی گرفته تا دستگاه‌های دفیبریلاتور و حتی جارو بوده‌ایم، بنابراین این بهانه‌ی دیگری برای خلاقیت به خرج دادن است!

16. آیین جام وفا

آیین جام وفا قدمتی به دوران ساکسون‌ها دارد، به این معنی که حداقل ۹۰۰ سال است که وجود دارد! این آیین شامل یک جام تشریفاتی، معمولاً یک جام نقره دو دسته، می‌شود که زوجین هر دو از آن می‌نوشند و گاهی آن را به مهمانان خود نیز تعارف می‌کنند. ایده این است که نوشیدنی‌ای که به اشتراک گذاشته می‌شود شیرین‌تر است و فرد اجرا کننده مراسم شما ممکن است کلماتی به این مضمون بخواند. برخی از زوج‌ها مخلوطی از دو نوع شراب می‌نوشند و گاهی از زوجین دعوت می‌شود که به گذشته، حال و آینده خود سلامتی بدهند. شراب نوشیدنی سنتی است، اما همانطور که در بسیاری از این آداب و رسوم وجود دارد، می‌توانید نوشیدنی را چه شراب چه یک شربت سنتی و…با توجه به سلیقه و فرهنگ خود و همسرتان تطبیق دهید. استفاده از یک جام یا لیوان خانوادگی به عنوان جام وفای شما نیز ایده خوبی است.

17. آیین ساعت آفتابی

آیین ساعت آفتابی که بر اساس یک سبک خاص از ساعت آفتابی ایرلندی باستان طراحی شده است، در بین زوج‌هایی که در جزایر آران ازدواج می‌کنند محبوب است، جایی که یکی از معروف‌ترین نمونه‌های آن در تیمپال کیاران قرار دارد که برای سوگند خوردن در قراردادها نیز استفاده می‌شده است. رایج‌ترین استفاده از ساعت آفتابی این است که زوج‌ها انگشتان خود را از سوراخ حک‌شده‌ی ساعت عبور داده و در حین قرائت عهد با هم تماس برقرار می‌کنند و مهمانان نیز شال‌ها را سه بار از سوراخ عبور می‌دهند و با صدای بلند برای زوج آرزوهای گرم و صمیمانه می‌کنند. این سنت مردم خطه ایرلند و اسکاتلند است.

18. آیین پرش از روی جارو

گفته می شود که سنت پرش از روی جارو ریشه در فرهنگ سلتیک و غرب آفریقا دارد و نمادی از شروع تازه و کنار زدن گذشته است. همچنین گفته می شود که این آیین نماد پیوند دو خانواده است. پس از رد و بدل کردن عهد ازدواج، شما به معنای واقعی کلمه با هم به زندگی جدیدتان پرش می زنید و هرگونه ناامنی گذشته را پشت سر می گذارید. اما بهترین بخش این است که این آیینی است که همه مهمانان شما می‌توانند در آن شرکت کنند و سوژه بسیار زیبایی برای گرفتن عکس‌های عروسی می‌شود.

19. آیین بریدن چوب

آیین بریدن چوب یک سنت قدیمی آلمانی است که برای مراسم عروسی در فضای باز یا برگزاری مراسم در باغ عروسی فوق العاده به نظر می رسد. در این آیین، زوجین با هم کار می کنند تا یک تنه درخت را توسط یک اره دو دسته به نصف ببرند. گفته می شود تنه درخت نماد موانعی است که آنها در زندگی مشترکشان با آن روبرو خواهند شد.

20. آیین به صدا درآوردن زنگ

این آیین بر اساس یک رسم قدیمی ایرلندی از دوران “دوره تنبیه” (۱۶۹۵ تا ۱۸۲۹) است، زمانی که ازدواج در کلیسا در ایرلند ممنوع بود. مردم در انبارها و کلبه ها ازدواج می‌کردند و مهمانان برای زنگ زدن به منظور آوردن شانس و رفاه برای زوجین تازه ازدواج کرده، زنگ به همراه می‌آوردند، زیرا زنگ کلیسایی وجود نداشت. آن را به نوعی فنگ شویی سلتیک در نظر بگیرید. به صدا درآمدن زنگ‌های دستی کودکان که روی نت‌های مختلف کوک شده‌اند، در پایان مراسم توسط مهمانان شما، صدای شادی ایجاد می‌کند. این همچنین فعالیت دوست داشتنی‌ای است و هر کودکی که در مراسم حضور دارد می‌تواند در آن شرکت کند.

21. آیین مراسم چای

این مراسم سنتی چینی، که به عنوان چا دائو شناخته می‌شود، به طور رسمی عروس یا داماد را به خانواده خوش‌آمد می‌گوید. این مراسم در روز عروسی برگزار می‌شود و نمادی از احترام و قدردانی است. در این مراسم، زوجین جلوی والدین، پدربزرگ و مادربزرگ و همچنین در صورت تمایل سایر اعضای خانواده مانند عمه، عمو و پسرعموها زانو می‌زنند و چای تعارف می‌کنند. به طور سنتی، عروس لباسی قرمز از جنس ابریشم یا ساتن با تزئینات طلایی و جواهرات طلا به تن خواهد کرد. داماد می تواند با کت و شلوار خود کراوات قرمز بزند. رنگ قرمز نماد خوشبختی، رفاه و اقبال است. بزرگان خانواده به طور معمول در طول مراسم آرزوهای نیک برای زوجین می‌خوانند و ممکن است به آنها هدایایی نیز بدهند.

22. دود کردن اسفند

بعد از سفره عقد که در مقاله پیشین بررسی کردیم یکی از قدیمی ترین رسوم در برگزاری مراسم عروسی ایرانی دود کردن اسپند است.

اسفند (یا عود) ترکیبی از ادویه‌ها و گیاهان است که نماد دور کردن انرژی‌های منفی می‌باشد. سوزاندن اسفند بخش مهمی از فرهنگ ایرانی است که برای دور نگه داشتن “چشم زخم” از ایجاد هرگونه آسیب، به خصوص زمانی که فرد در آستانه شروع یک سفر یا مرحله جدیدی از زندگی قرار دارد، انجام می‌شود. در عروسی‌های ایرانی، درست زمانی که عروس وارد سالن مراسم می‌شود، اسفند را دود می‌کنند. در حالی که بچه‌ها با گلبرگ مسیر را می‌پوشانند. بعد از اینکه چند بار با اسفند دور عروس می‌گردیم، او را برای برگزاری مراسم عقد بیرون می‌آوریم.

مراسمِ سابیدن قند:

یکی دیگر از سنت‌های قدیمی ایرانی مراسمِ سابیدن قند است، آیینی است که در آن چند زن خاص از زندگی زوجین، شیرینی بیشتری را به ازدواجشان هدیه می‌دهند. این مراسم شامل مالیدن قند بر روی پارچه‌ای است که بالای سر عروس و داماد نگه داشته می‌شود. به طور سنتی، دو تا چهار زنی که برای این مراسم انتخاب می‌شوند، زنانی هستند که خودشان ازدواج موفقی داشته‌اند، اما زوج‌های مدرن گاهی اوقات ترکیبی از افراد مهم زندگی خود را برای شرکت در این مراسم انتخاب می‌کنند.

منبع: onefabday.com

brides.com

بخش نظرات بسته است