نحوه تبدیل شدن به یک مهمان عالی در عروسی
قرار گرفتن در لیست مهمانان عروسی و مراسم پذیرایی یک دوست یا عضو خانواده، نشانهای است از اینکه شما بخشی ارزشمند از گذشته و آینده زوج هستید. و یکی از بهترین راهها برای حمایت از آنها، در حالی که وارد زندگی جدید مشترکشان میشوند، این است که به عنوان یک مهمان عروسی درجه یک، عالی عمل کنید.
کارشناسان آداب معاشرت میگویند: «زوج شما را (یا کسی را که با او در مراسم شرکت میکنید) دعوت کردهاند، چون میخواهند یکی از خاصترین روزهای زندگیشان را با شما شریک شوند – چه افتخاری!» آنها اضافه میکنند: «یک مهمان خوب بودن در عروسی میتواند روز را با روان و شاد پیش رفتن آن، بهبود بخشد و کمک کند تا آن روزی باشد که زوج در رؤیاهای خود داشتند.»
راهنمای آداب معاشرت عروسی برای مهمانان
از زمان تأیید حضور (RSVP) و نحوه پوشش تا زمان رسیدن و محل نشستن در طول مراسم، و همچنین زمان استفاده از تلفن و مدت زمان ماندن در جشن، ما از کارشناسان خواستیم تا آداب معاشرت اصلی عروسی را برای مهمانان توضیح دهند – و قوانینی که باید در تمام مراحل جشن رعایت شوند ، را بیان کنند.
آداب معاشرت مهمانان: پیش از عروسی
به موقع پاسخ دعوتنامه( RSVP) را بدهید
تعداد کمی از قوانین مربوط به مهمانان به اندازه این یکی قطعی و لازمالاجرا هستند: شما باید پاسخ RSVP را بدهید – حتی اگر نمیتوانید در جشن عروسی شرکت کنید – و باید این کار را تا قبل از مهلت مقرر (یا ترجیحاً زودتر) انجام دهید. کارشناسان میگویند: «مهماننوازی از جانب شما پیش از عروسی، با پاسخ سریع به دعوتنامه آغاز میشود. شما باید چه میتوانید در عروسی شرکت کنید و چه نمیتوانید، پاسخ دهید – این کار به عروس و داماد کمک میکند تا تعداد دقیق مهمانان را برای چیدمان صندلیها ، انتخاب باغ تالار و هماهنگی با تشریفات عروسی برای وعدههای غذایی داشته باشند.»

تاریخ نهایی RSVP: مهلت پاسخگویی، نه زمان تصمیمگیری
تاریخ RSVP روی کارت دعوت، روزی نیست که شما باید تصمیم بگیرید یا آخرین روز برای ارسال پاسخ شما؛ بلکه زوج باید تا آن تاریخ، پاسخ شما را دریافت کرده باشند. اینکه زوج مجبور شوند با مهمانانی که RSVP نمیدهند تماس بگیرند، میتواند استرس اضافهای برایشان باشد. اگر میترسید تاریخ RSVP را فراموش کنید، به سادگی یک یادآور در تقویم خود، یک هفته قبل از تاریخ ذکر شده در دعوتنامه قرار دهید تا از قبل آماده باشید.
هرگز بدون اجازه، مهمان همراه نیاورید
این یکی دیگر از قوانین سفت و سخت آداب معاشرت برای مهمانان عروسی است: شما فقط باید مهمانانی را به همراه خود بیاورید که نامشان در کارت دعوت عروسی شما ذکر شده است.
برنامهریزان عروسی میگویند: «لیست مهمانان گروهی از افراد است که با دقت انتخاب شدهاند و ممکن است بر اساس بودجه عروسی یا ظرفیت مکان برگزاری یا باغ تالار نیز باشد. اگر زوج مایل باشند که به شما مهمان همراه (پلاسوان) بدهند، این موضوع به همین شکل در دعوتنامه ذکر خواهد شد. اگر شامل نشده باشد، باید فرض کنید که دعوتنامه صرفاً برای یک نفر است.»
درخواست مهمان همراه، ممنوع!
این به این معنی است که شما نباید با درخواست آوردن یک همراه (پلاسوان) به دعوتنامه پاسخ دهید. مگر اینکه شما با داشتن یک مهمان همراه دعوت شده باشید (که به صراحت در دعوتنامه شما قید خواهد شد)، در غیر این صورت توصیه میشود که درخواست آن را نکنید، زیرا این کار میتواند وضعیت ناخوشایندی را برای زوج ایجاد کند که ممکن است تحت فشار قرار بگیرند تا درخواست شما را بپذیرند.
فرزندان دعوتنشده را همراه خود نیاورید
اضافه کردن نام کودکانتان به پاسخ RSVP در حالی که در کارت دعوتتان ذکر نشده بودند، دقیقاً مانند اضافه کردن مهمان همراه (پلاسوان) است – قاطعانه ممنوع است.
بسیاری از زوجها به دلایل مختلف تصمیم میگیرند که کودکان در عروسیشان حضور نداشته باشند، بنابراین مهم است که به این درخواست احترام بگذارید و اگر خواست زوج است، آنها را با خود نبرید.
اگر در دعوتنامه شما نام فرزندانتان یا عبارت «و خانواده» ذکر نشده است، بهتر است کودکان را در خانه بگذارید. در وبسایتهای عروسی که به تازگی بسیار محبوب شده اند و شامل همه جزییات روز عروسی و برنامه پذیرایی هستند نیز به دنبال سرنخ باشید – ممکن است عباراتی مانند “لطفاً فقط کودکان بالای ۱۲ سال” یا موارد مشابه را ببینید.

چرا نباید کودکان دعوتنشده را به عروسی ببریم؟
زوجهایی که قصد دارند در عروسی خود فقط میزبان مهمانان بزرگسال باشند، ممکن است از قوانین تعیینشده توسط محل برگزاری یا باغ تالار ، محدودیتهای مربوط به مسئولیتپذیری (liability) یا دستورالعملهای کترینگ و تشریفات عروسی پیروی کنند. این بدان معناست که آوردن فرزندانتان نه تنها بیادبی به میزبانان شماست، بلکه برای خود کودکانتان نیز نامناسب است.
اگر مطمئن نیستید که میتوانید کودکان را با خود همراه کنید ، مهم است که شفافسازی کنید و بپرسید، به جای اینکه با کودکان کوچک خود در مراسم حاضر شوید.
در انتخاب لباس، به کد لباس (Dress Code) توجه کنید
چه کد لباس عروسی رسمی کامل (black tie)، غیررسمی (casual)، فانتزی/تمدار (costumed) یا کوکتل (cocktail) باشد، به خواسته زوج احترام بگذارید و مطابق با آن لباس بپوشید. پیروی از کد لباس برای احترام گذاشتن به زوجی که ازدواج میکنند و این درخواست را مطرح کردهاند، مهم است. گاهی اوقات، مکانهای رسمی یا اماکن مذهبی، کد لباس مخصوص به خود را دارند و ممکن است یک کد لباس خاص، مانند کت و کراوات، یا پوشاندن شانهها را الزامی کنند.
اگر زوج کد لباسی تعیین کردهاند، جزئیات آن باید در دعوتنامه یا وبسایت مشخص شده باشد. به طور کلی، “black tie” به معنای انتظار پوشیدن تاکسیدو برای آقایان است، و “black tie optional” کمی انعطافپذیری بیشتر را نشان میدهد. هدف باید پوشیدن لباسی باشد که همسطح یا نزدیک به سطح رسمیت مشخصشده باشد. قطعا شما نمیخواهید یک لباس غیررسمی عصرانه را برای یک عروسی رسمی شبانه بپوشید – یا برعکس.
قوانین کد لباس: از پوشیدن لباسهای سفید خودداری کنید
یک نکته دیگر در مورد کد لباس : از پوشیدن لباس و کت و شلوار با رنگهای سفید یا شیری خودداری کنید. گفته میشود : «رنگ سفید همیشه برای زوجی که ازدواج میکنند رزرو شده است. با پوشیدن سفید یا شیری، ممکن است اینطور به نظر برسد که شما توجه را از زوج دور میکنید.
آداب معاشرت مهمانان: مراسم عروسی
به موقع برسید
کارشناسان میگویند همیشه باید فرض کنید مراسم در زمان ذکر شده روی کارت دعوت آغاز میشود – و بر این اساس سفر خود را برنامهریزی کنید، به طوری که ۱۵ تا ۳۰ دقیقه زودتر برسید. ضربالمثل قدیمی “پانزده دقیقه زودتر، یعنی به موقع؛ و به موقع، یعنی دیرکرد”، در اینجا صدق میکند.
ریسک اینکه بخواهید در طول مراسم یواشکی از در پشتی وارد شوید یا درست قبل از گروه عروسی در راهرو قدم بزنید را به جان نخرید. آخرین چیزی که میخواهید این است که در حین ورود کاروان عروس یا عروس خانم برسید. ولی اگر دیر رسیدید، به مسئولین راهنما (ushers) یا هماهنگ کننده تشریفات عروسی در ورودی باغ اعتماد کنید تا به شما اطلاع دهند چه زمانی میتوانید وارد مراسم شوید.
از زود رسیدن بیش از حد هم بپرهیزید!
با این حال، شما نمیخواهید خیلی هم زود برسید. زود رسیدن بیش از حد – مثلاً یک ساعت یا بیشتر قبل از زمان مراسم – میتواند برای تیم تأمینکننده و تشریفات عروسی ، مانند گلآرا، مشکل ایجاد کند. آنها که با عجله مشغول تکمیل تزیینات گل هستند، ممکن است مجبور شوند به دلیل رعایت نکات ایمنی کار خود را کند کنند یا تغییراتی بدهند.
این یک شیب لغزنده نیز هست: اگر مهمانان ببینند کسی زود نشسته است، احتمالاً آنها هم زود مینشینند و در نتیجه اتاق خیلی زود پر میشود، در حالی که عکاسان اغلب از فضاهایی مانند محل برگزاری مراسم و قسمت های مختلف باغ تالار یا سالن غذاخوری برای عکسهای عروس یا سایر عکسها استفاده میکنند.
با عروس و داماد تماس نگیرید
اگر دیرتان شده، پروازتان کنسل شده، یا یک ویروس معده مانع حضورتان در عروسی میشود، باید به کسی اطلاع دهید – اما نه به خود زوج.
تماس گرفتن در لحظه آخر با عروس و داماد برای گفتن اینکه دیر میرسید یا مشکلی پیش آمده، توصیه نمیشود، زیرا میتواند به یک روز پرفشار، استرس اضافه کند. در عوض، سعی کنید با یک برنامهریز عروسی، ساقدوش عروس یا ساقدوش داماد تماس بگیرید که میتواند به شما کمک کند. کارشناسان این نکته را اضافه میکنند که وبسایت عروسی زوج نیز باید اطلاعاتی داشته باشد که میتواند مفید باشد – مانند مسیرهای رسیدن به محل برگزاری و باغ تالار، یادآوری برنامه زمانبندی و کد لباس.

گوشی خود را خاموش کنید
در یک عروسی بدون تکنولوژی و بدون اتصال به اینترنت (unplugged)، مهمانان باید گوشیهای خود را بیصدا کرده و کنار بگذارند. برنامهریزان تشریفات عروسی میگویند : «مشتریان ما که درخواست مراسم بدون گوشی میدهند، اغلب دو دلیل برای این کار دارند: اول و مهمتر از همه، آنها میخواهند مهمانانشان در طول مراسم کاملاً حضور داشته باشند و بدون حواسپرتی ، توجهشان معطوف به جشن باشد. دوم، این کار شانس اینکه یک مهمان به طور تصادفی وارد کادر عکسهای عکاس حرفهای شود را کاهش میدهد (مثلاً وقتی عروس در حال پایین آمدن از راهرو یا راه پله است ، یا زوج در حال ورود به باغ تالار هستند). اگر زوج صراحتاً درخواست کردهاند که گوشیها در طول عروسی کنار گذاشته شوند، لطفاً به درخواست آنها احترام بگذارید. این بدان معناست که آنها قصد دارند عکسهای مراسم را که توسط عکاس گرفته شده است، به اشتراک بگذارند، و ما قول میدهیم عکسهایی که به صورت حرفهای گرفته میشوند، بسیار بهتر از هر چیزی هستند که با تلفن همراه ثبت شود.
یک نکته کلیدی دیگر که توسط کارشناسان به این قانون اضافه میشود این است: چه مراسم به طور رسمی بدون گوشی باشد یا نه، مهمانان هرگز نباید تصاویر عروسی را در شبکههای اجتماعی قبل از تازه عروس و داماد به اشتراک بگذارند. مهم است که عکسهای صمیمی عروسی – یا اولین عکسهای زوج جدید – را بدون اجازه به اشتراک نگذارید.
ادامه این مقاله در قسمت دوم را از دست ندهید
عمارت ولنجک با فراهم کردن محیطی آرام و دلنشین ،در خدمت شماست تا روز فوقالعادهای هم برای زوج هم خانوادهها و هم میهمانان آنها فراهم کند و خواسته ها و آرامش هر دو طرف را در نظر میگیرد و در هماهنگی کامل با تشریفات عروسی حرکت خواهد کرد.
منبع: Brides